Előfizetői tartalom

Kellemetlen meglepetés Japánból

MTI
A japán hazai össztermék (GDP) 0,3 százalékkal csökkent az idei harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest, ami nagy meglepetés, tekintettel arra, hogy az elemzői várakozások átlagában hasonló mértékű növekedés szerepelt. Japánban 2021 harmadik negyedéve óta először jegyeztek fel negyedéves szintű gazdasági csökkenést.

A kedden ismertetett felülvizsgált adatok szerint a második negyedévben a japán gazdaság még 1,1 százalékkal nőtt, ami meghaladta az előzetesen közölt 0,9 százalékot. A gazdaság harmadik negyedévi visszaesésének hátterében elsősorban az áll, hogy mérséklődött a lakossági költekezés a magas árak miatt, és gyengült a jen a főbb devizákkal szemben. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés