Előfizetői tartalom

A Semmelweis két munkatársa is bekerült a világ legidézettebb kutatói közé

Portfolio
Ismét közzétették a legtöbbet idézett kutatók listáját, amelyre idén négy magyar, köztük a Semmelweis Egyetem két professzora került fel. Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese és Győrffy Balázs, az egyetem Bioinformatikai Tanszékének vezetője olyan cikkek szerzői, melyek szakterületükön belül a legidézettebb top 1 százalékába tartoznak. A Web of Science multidiszciplináris nemzetközi tudományos adatbázis adatain nyugvó kutatói listán összesen hétezren szerepelnek a világ minden részéről - olvasható az egyetem közleményében.

A lista szerkesztői a 2011 és 2021 között megjelent legidézettebb (highly cited), legfeljebb 30 szerzőjű közleményeket vették alapul a rangsoroláshoz; vagyis azokat a publikációkat, amelyek a hivatkozások száma szerint szakterületükön bekerültek a legjobb 1 százalékba. A tudományos világban az idézettség, vagyis a kutatásokon alapuló közleményekre történő hivatkozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés