Előfizetői tartalom

Bejelzett a mutató, érik a baj Amerikában

MTI
A vártnál nagyobb mértékben csökkent októberben a Conference Board gazdaságkutató intézet amerikai gazdasági teljesítménymutatója a pénteken publikált jelentés alapján. Az immár a nyolcadik egymás követő hónapja csökkenő index alapján az intézet a jövő év első felére áthúzódó recesszióra számít az Egyesült Államokban.

A Conference Board Leading Economic Index (LEI) az Egyesült Államokban a várt 0,4 százaléknál nagyobb mértékben, az előző havihoz képest 0,8 százalékkal, 114,9 pontra csökkent októberben a szeptemberi 0,5 százalékos havi csökkenés után. A LEI 100 pontos kiinduló értéke a 2016-os gazdasági teljesítménynek felel meg. Az index a 2022. április és október közötti hat hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés