Előfizetői tartalom

Itt az igazság a magyar csapvízről – Megszólalt a szakértő

Portfolio
Az egészséges felnőtt számára Magyarországon a napi 2-3 liter csapvíz biztosítja a szükséges és elégséges ásványi anyag mennyiséget az egészségügyi előírások szerint, míg az ásványvizek ivóvízként jellemzően nem alkalmasak hosszú távon fogyasztásra – árulta el Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) főtitkára a Portfolio-nak adott interjúban. A szakember szerint a magyar vízminőség megfelelő, és bár néhány településen határérték felett van az arzén, bór vagy fluorid érték az NNK friss Ivóvízminőség jelentése szerint, ennek nincs releváns egészségügyi kockázata. Kifejtette: az egész ország vízvezeték-hálózata esetében szükség lenne rekonstrukcióra, ami sajnálatos módon évek óta tolódik, és ami éves szinten 100-200 milliárd forintot is felemésztene.

Mitől jobb vagy éppen rosszabb a csapvíz, mint a palackozott ásványvíz? Melyek a csapvíz mellett és ellen szóló érvek? Nagy Edit: Az egészséges felnőtt számára Magyarországon a napi 2-3 liter csapvíz biztosítja a szükséges és elégséges ásványi anyag mennyiséget az egészségügyi előírások szerint. (A „201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet az ivóvíz minőségi követelményeiről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái