Előfizetői tartalom

Rusvai: a koronavírus menekülő mutánsokat hoz létre

Portfolio
Az omikron folyamatosan megjelenő újabb és újabb változatai a vakcinák megkerülésére törekszenek, teljesen kijátszani viszont nem fogják tudni soha, ehhez olyan változásra lenne szükség a tüskefehérjén, annyira eltorzulna, hogy már nem tudna a sejtbe jutni. Az újabb és újabb változatokat menekülő mutánsoknak nevezi a tudomány, mert mi húzzuk egyre szorosabbra a kötelet, amiből próbál kibújni, mondta el a 24.hu-nak Rusvai Miklós virológus professzor.

Rusvai Miklós elmondta, hogy a vírus „elsődleges célja” a kezdetektől a fertőzőképesség javítása volt, arra törekedett, hogy minél gyorsabban és könnyebben jusson be a sejtbe, eszköze pedig a tüskefehérje, ezzel kapcsolódik a legtöbb emberi sejt felszínén megtalálható, úgynevezett ACE2-receptorhoz. A vuhani változat még igen gyenge volt ebben, a következő verziók azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés