Előfizetői tartalom

Angol nyelvű fizikus-mérnök képzés indul a Műegyetemen

Portfolio
A fenntartható energia, a mesterséges intelligencia és a kvantumtechnológia mind olyan az emberiség jövőjét meghatározó tudományágak, amelyekhez nélkülözhetetlen a mérnöki és fizikus tudást ötvöző szakemberek képzése. A Magyarországon működő vállalatok krónikus munkaerőhiánnyal küzdenek, amely a versenyképességüket és innovációs képességüket is veszélyezteti. Ebben a környezetben indítja el Magyarország első, angol nyelvű fizikus-mérnök képzését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Az intézmény oktatási célja, hogy a hallgatók olyan képességeket szerezzenek, amelyekkel képesek a jelen kihívásaira választ adni, de a tíz-húsz év múlva felmerülő problémákat is meg tudják oldani. 2023 szeptemberében először indul el a fizikus-mérnök alapképzés, ahol olyan szakembereket fognak képezni, akik a valós piaci igényeknek megfelelő mérnöki és természettudományos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés