Előfizetői tartalom

Családi adókedvezmény 2023: jöhet az újabb pénzeső

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök szeptember végén az Országgyűlésben jelentette be, hogy decemberben véglegesítik a következő évi költségvetést, és újabb családpolitikai intézkedések jönnek. Összeszedtük, mit kell tudni a családi adókedvezmények 2022-es állapotáról, azok igényléséről és összegéről, illetve mutatjuk, milyen új családi adókedvezmény jöhet az szja-mentesség bővítésével.

Mi az a családi adókedvezmény? A családi adókedvezmény egy olyan anyagi könnyítés, amelyet az eltartottak után vehetnek igénybe az eltartók – ennek a leggyakoribb formája az, amikor a magyar munkavállalók a gyermekeik után kérelmezik az adókedvezményt. A családi adókedvezmény szempontjából a gyermekek (eltartottak) száma és életkora a mérvadó – értelemszerűen minél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés