Előfizetői tartalom

Ideje megnyugodni: nem lesz súlyos válság Európában

Portfolio
Nem vehető biztosra a recesszió az eurózónában, és ha lesz is, az rövid és enyhe lesz - válaszolták a Portfolio megkeresésére külföldi elemzők. A gazdasági aktivitás lassulása miatt a munkanélküliség kis mértékben emelkedhet, de a munkaerőpiacon sem számíthatunk drámai visszaesésre. Sőt, tartósan inkább a munkaerőhiány okozhat problémát a valutaövezet gazdaságában. A megkérdezett elemzők egyetértenek abban is, hogy az infláció már jövőre jelentősen mérséklődhet. A hosszú távú kilátásokat viszont továbbra is bizonytalanság övezi.

Nem vehető biztosra a recesszió Európában – és ha lesz is, mérsékelt és rövid lesz Az európai gazdaságot komolyan érinti az energiaárak emelkedése, a közbeszédben gyakran hallunk arról, hogy a recesszió elkerülhetetlen az öreg kontinensen. Nyáron, amikor a földgáz ára 350 euró környékére szúrt, és még nem volt biztosra vehető az idei gázszükséglet biztosítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés