Előfizetői tartalom

Ideje megnyugodni: nem lesz súlyos válság Európában

Portfolio
Nem vehető biztosra a recesszió az eurózónában, és ha lesz is, az rövid és enyhe lesz - válaszolták a Portfolio megkeresésére külföldi elemzők. A gazdasági aktivitás lassulása miatt a munkanélküliség kis mértékben emelkedhet, de a munkaerőpiacon sem számíthatunk drámai visszaesésre. Sőt, tartósan inkább a munkaerőhiány okozhat problémát a valutaövezet gazdaságában. A megkérdezett elemzők egyetértenek abban is, hogy az infláció már jövőre jelentősen mérséklődhet. A hosszú távú kilátásokat viszont továbbra is bizonytalanság övezi.

Nem vehető biztosra a recesszió Európában – és ha lesz is, mérsékelt és rövid lesz Az európai gazdaságot komolyan érinti az energiaárak emelkedése, a közbeszédben gyakran hallunk arról, hogy a recesszió elkerülhetetlen az öreg kontinensen. Nyáron, amikor a földgáz ára 350 euró környékére szúrt, és még nem volt biztosra vehető az idei gázszükséglet biztosítása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái