Előfizetői tartalom

Kína újra lezár, romlik a gazdasági hangulat

Portfolio
Pekingben kedden lezárták a parkokat, bevásárlóközpontokat és múzeumokat, eközben pedig több kínai városban újraindították a COVID-19 tömeges tesztelését. Kína a zéró Covid politikájával továbbra is küzd a koronavírus-járvány ellen, az új lépésekre azért került sor, mert a regisztrált esetszám megint emelkedésnek indult.  Az intézkedések bevezetése újra felerősítette a gazdaság teljesítményével  kapcsolatos aggodalmakat - írja a Reuters.

Kína 28 127 új helyi megbetegedést jelentett hétfőre országos szinten, megközelítve az áprilisi napi fertőzési csúcsot. A fővárosban az esetek száma szintén új rekordot döntött, Peking ezért arra szólította fel a lakosokat, hogy maradjanak otthon. Bár Kína már próbál szelektívebben védekezni a járvány ellen, mint korában, de így is Kínában vannak a világ legszigorúbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés