Előfizetői tartalom

Az egyik legsúlyosabb globális krízis megoldását célozza ez a technológia

Portfolio
Egy nemrég bemutatott hullámhajtású prototípus célja, hogy ivóvizet nyerjen közvetlenül az óceánból; az eszközt fejlesztő Ocean Oasis szerint ez a technológia lehetővé teszi az édesvíz sótalanításon keresztüli előállítását az óceán vizéből, a hullámok energiájának hasznosításával  A prototípus kifejlesztése számos szervezettől kapott már pénzügyi támogatást, többek között az Innovation Norvégiától és a Gran Canaria Economic Promotion Society-től is. A technológiai megoldás egy olyan környezetben kerül tesztelésre, amikor világszerte mintegy 1,1 milliárd ember nem jut ivóvízhez, és összesen 2,7 milliárd ember az év legalább egy hónapjában vízhiánnyal küzd, miközben drasztikusan csökken a kínálat és nagy mértékben nő a kereslet a tiszta ivóvíz iránt mind az iparban, mind a lakosság körében.

A tengeri energia víz-sótalanításra (desalination) való felhasználásának koncepciója előtérbe került a héten, miután egy norvég cég bemutatta a rendszerét, amit a Gran Canaria partjainál lévő vizekben fognak kipróbálni. Az oslói székhelyű Ocean Oasis hétfői nyilatkozatában azt mondta, hogy a hullámok által működtetett prototípus készülékét, amelyet "tengeri úszó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés