Harvard
Gazdaság

Harvard: járj nemzetközi gimnáziumba, jobban fogsz élni!

Portfolio
A nemzetközi iskolákban végzett középiskolai tanulmányok számos készségfejlesztő előnyük mellett, egyértelműen javítják a diákok társadalmi mobilitását. A különböző háttérből, kultúrából érkező kortársakkal való megismerkedés és a közös tanulás ugrásszerűen fejleszti a szociális és vezetői készségeket, amit a Harvard Egyetem nagyszabású hatástanulmánya is megerősít.

A nemzetközi környezetben, idegen nyelven zajló oktatás alkalmával a diákok nemcsak magas szintre emelhetik nyelvtudásukat, hanem a munkaerőpiacon egyre inkább keresett soft skilljeik is ugrásszerűen fejlődnek. A Harvard Egyetem a United World Colleges oktatási mozgalom számára, 2017-2022 között, több mint tízezer fővel készített hatástanulmánya igazolta, hogy a projektalapú oktatás, az autonóm tanulmányok jelentős vezetőfejlesztő hatással bírnak.

Emellett a diákok szervezési, csapatépítési és felelősségvállalási készségei is fejlődnek a nemzetközi iskolákban tapasztalt kihívások és feladatok során.

A középiskolai évek, kiemelten a 16-18 éveseknek szóló külföldi tanulási lehetőségek egyértelmű akadémiai és karrierre vetített előnyökkel járnak. A kutatásból kiderült, hogy

A nemzetközi iskolákban végzett diákok később eredményesen jelentkeznek felsőoktatási intézményekbe, versenyképes tudásra tesznek szert, amelyet utána a munkaerőpiacon is kamatoztatnak.

Az előrelépés nemcsak papíron valósul meg, az UWC Magyarországi Egyesületének öregdiák felmérése szerint

a 2 éves nemzetközi oktatási programjukban résztvevő válaszadók 73%-ának javult a társadalmi-gazdasági helyzete a végzést követően.

Az adat azért is jelentős, mert a program résztvevői rendkívül változatos háttérből érkeznek, a nemzetközi iskolákba ugyanúgy bejuthat a budapesti elitgimnázium és egy falusi iskola diákja is.

Címlapkép: Getty Images

benzin

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
benzin