nemet ipar
Gazdaság

Javult az ipar helyzete Oroszországban

MTI
Oroszországban lassult az éves szintű ipari termelés visszaesése októberben, miközben a termelői árak havi csökkenése gyorsult.

Az orosz statisztikai hivatal csütörtökön közölte, hogy októberben az ipari termelés éves szintű visszaesése 2,6 százalékra mérséklődött a szeptemberi 3,1 százalék csökkenés után. Elemzők romló adatra, a termelés 3,8 százalékos csökkenésére számítottak októberre. Havi összevetésben az ipari termelés 5,3 százalékkal nőtt októberben.

Az idei első tíz hónapban az orosz ipari termelés 0,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Elemzők az idei évre az ipari termelés 1,4 százalékos csökkenésére számítanak. Az orosz ipari termelés tavaly 6,4 százalékkal nőtt.

Ugyancsak a statisztikai hivatal adatai szerint gyorsult a termelői árak csökkenése havi szinten októberben. A múlt hónapban 2,5 százalékkal csökkentek a termelői árak szeptemberhez képest, amikor a csökkenés kisebb, 0,8 százalék volt. Éves bázison a termelői árak 0,8 százalékkal nőttek októberben a szeptemberi 3,8 százalékos emelkedés után.

Az orosz gazdasági adatokat a háború előtt nem övezte semmilyen bizonytalanság, a háború kitörése óta viszont okkal merülhet fel a kérdés, hogy a kormányzati közlések mennyire tekinthetők megbízhatónak. Az oroszok a háború kitörése óta például egy sor költségvetési adatot elrejtettek, jobb híján viszont a hivatalos közlésre kell támaszkodnunk, ha az orosz gazdaság helyzetét próbáljuk értékelni.

Címlapkép: Getty Images

STA_4224
fentanil drog gyógyszer alkohol kábítószer
cseh t-72 tank
nagy márton
Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
rezsi-rezsicsokkentes-rezsiszamla-rezsiaarak-penz-sporolas-energiaarak-energiafogyasztas-aramar-gazar-bevasarlas-inflacio-aremelkedes-arnovekedes-villany-aram