kakaós csiga péksütemény
Gazdaság

Havi 10-25 ezer forintot költenek a magyarok mentes, diétás élelmiszerekre

Portfolio
Több mint 10 ezren töltötték ki azt a kérdőívet, amely azt térképezte fel, hogy az étkezésekkel összefüggő érzékenységek milyen mértékben és módon érintik a lakosságot. A Szafi felmérésből kiderült, hogy a válaszadók nagyjából 85 százaléka követ valamilyen speciális étrendet, háromnegyedük pedig legalább havonta 10 ezer forintot költ mentes, diétás termékekre - derül ki a társaság közleményéből.

A Szafi Products Kft. kutatásában arra kereste a választ, hogy a lakosságot milyen mértékben érintik az étkezést befolyásoló betegségek, illetve, milyen – mentes - trendeket és szokásokat követnek.A több, mint tízezer fő bevonásával készült felmérés beszédes adata, hogy a válaszadók több, mint 85 százaléka követett – a kitöltés pillanatában - valamilyen speciális étrendet. Az is kiderült a kérdőívből, hogy a glutén- és a laktózérzékenyek száma a legmagasabb, de nem elhanyagolható a fruktóz és a tojásfehérje érzékenység sem.Ipsits Anita és Ipsits Gábor, a Szafi Products Kft. ügyvezetői a kutatás eredményeit részletezve elmondták, a válaszadók negyede - 27,6 százalékuk - a nagybevásárlás alkalmával szerzi be a mentes termékeket.

A megkérdezettek közel fele (44,7 százalék) minden hónapban 10 és 25 ezer forint közötti összeget költ mentes, diétás termékekre.

Sokan gondolhatják, hogy a „mentes” szó mögött valamilyen egészségre előnyös tulajdonsággal rendelkező élelmiszer áll. A gluténmentességet például – az információ hiánya miatt – sokan összekapcsolhatják az „egészségessel”. A kérdőív is rávilágított, hogy a gluténmentes jelző nagyon fontos azoknak, akik valamilyen ehhez kapcsolódó betegséggel küzdenek, azonban a glutén elhagyása még csak egy lépés a panaszmentes élethez és a hosszú távú egészséghez. A vásárlók ugyan egyre tudatosabbak, még mindig sokan bedőlnek a reklámfogásoknak. Probléma, hogy a különböző feltűnő jelölésekkel a kevésbé tájékozott fogyasztókat meg lehet vezetni, ezért mindenkinek célszerű lehet előbb elolvasni az összetevők listáját, és csak azt követően kosárba tenni az adott terméket.

ételérzékenység szafi products
Kép forrása: Szafi Products Kft.

Címlapkép: Getty Images

dollar euro
áram
kiyosaki
koronavírus gyerek gyermek beteg láz getty stock
mvm-gaz-gazarak
adventi koszorú

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
dollar euro