Előfizetői tartalom

Minimálbér és garantált bérminimum 2023: jöhet a pénzeső a dolgozóknak?

Portfolio
A friss hírek szerint nem kizárt a minimálbér 2023-as 15 százalékos emelése, azonban az ár-bér spirál már nemcsak számos közgazdász, de a statisztikai hivatal szerint is itt van velünk. Emiatt a minimálbér 2023-as emelése estében sokan visszafogottságra intenek, mondván, hogy béremelések miatti áremelkedés elviszi a minimálbér emelését. Összeszedtük a minimálbér és garantált bérminimum legfontosabb tudnivalóit, illetve azt, mennyivel emelkedhet a minimálbér és a garantált bérminimum 2023-ban.

Mi a minimálbér? A minimálbér, vagy más néven kötelező legkisebb munkabér azt a bért jelenti, amelyet a munkáltatónak a munkavállaló részére – teljes munkaidő esetén – mindenképpen ki kell fizetnie a munkavégzéséért. A minimálbér összege tehát nem lehet vita vagy egyezkedés tárgya, és egyúttal azt is jelenti, hogy a munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés