Előfizetői tartalom

Apad a gyerekvállalási kedv Magyarországon

Portfolio
Októberben 7361 gyerek született Magyarországon, 12%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban, ezzel folytatódott a születésszám csökkenése. Az utolsó három hónapban bő 2000-rel kevesebb volt a születésszám, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A kedvezőtlen adatok mögött részben a koronavírus-járvány hullámai állhatnak.

Októberben 10 808 fő vesztette életét, 8,7%-kal kevesebben, mint tavaly ilyenkor, a kedvező változásban fontos szerepe van, hogy egy éve még a koronavírus szedte az áldozatait. A természetes fogyás így az alacsony születésszám ellenére is valamivel kisebb volt (3447), mint tavaly (3501). A születések száma igen hektikusan alakul az idén. Az év elején nagyon visszaesett a mutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés