Előfizetői tartalom

Itt a kifizetési stop hatása: hatalmasra duzzadt az állami intézmények tartozása

Portfolio
Októberben gyakorlatilag nem fizethették ki a költségvetési intézmények a szolgáltatók, a szállítók számláit, ennek meg is lett a következménye: a közintézmények lejárt adóssága 120,5 milliárd forintra ugrott, ezzel gyakorlatilag a kormány beállította minden idők legnagyobb tartozási rekordját, ugyanis 2013-ban 120,9 milliárd forinton tetőzött az adósságállomány. Fontos újdonság, hogy megjelent a körbetartozás a költségvetési intézményeknél, ugyanis ezek közül egyesek már egymás felé sem fizetnek - derült ki a Népszava cikkéből.

Októberben a lejárt tartozás 42,1 milliárd forinttal lőtt ki, ilyen gyors egyhavi eladósodásra még soha nem volt példa, igaz arra sem, hogy a költségvetési intézményi körben teljes kifizetési stopot rendeljenek el, függetlenül attól, hogy az adott szolgáltatást igénybe vette-e az állam vagy sem. Az év elején 25 milliárd forint volt a közintézmények lejárt adóssága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés