Előfizetői tartalom

Kimondták a mítoszromboló tudósok: valójában ennyi vizet kell inni egy nap

Portfolio
Nem világos, hogy pontosan honnan ered az a mítosz, miszerint az embereknek napi nyolc pohár vizet kell inniuk, de az állítást egy mostani kutatással cáfolnák meg a tudósok. Egy nemrég megjelent tanulmányban minden eddiginél pontosabb becslést adtak azzal kapcsolatban, hány pohár vizet érdemes inni a mindennapokban – derült ki a sciencealert.com cikkéből.

Annak érdekében, hogy pontosabb becslést adjanak arról, hogy valójában mennyi vízre van szükségünk, egy új tanulmányban több mint 5600, különféle korosztályból származó embert vontak be a világ 26 országából. A kutatók a résztvevőknek 100 milliliter vizet adtak, amelyet 5 százalékban kétszeresen jelölt vízzel (Doubly labeled water) dúsítottak. A duplán jelölt vizet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés