Előfizetői tartalom

Kimondta az agrárminiszter: jövő év közepéig maradhatnak az árstopok az élelmiszereknél

Portfolio
Rendkívül érdekes kijelentéseket tett Nagy István agrárminiszter az Inforádió Aréna című kedd esti műsorában az élelmiszerárak drasztikus emelkedése, a háború és az árstopok kilátásai kapcsán. Így például kijelentette, hogy az árstopos termékekre kereskedelmi akcióként kell tekinteni és úgy gondolja, hogy „a jövő esztendő derekán valamikor ennek be kell fejeződnie, hiszen a háború sem tarthat a végtelenségig”, így az általa kiváltott hatásoknak is „jövőre véget kell érnie, és akkor a normális piaci viszonyokat vissza kell tudni vezetni”. Ezzel együtt azt a várakozását is megfogalmazta az árstopos termékek kapcsán, hogy „a háború előtti árak szerintem nem fognak visszajönni”. Így mindez afelé mutat, hogy nagy árugrások jöhetnek az év közepén, ha valóban megszűnnek az élelmiszer árstopok, hiszen az árstopos termékek piaci ára jelentősen magasabb.

A műsor elején azt a kérdést kapta Nagy István, hogy az októberben immár 40%-os év/év alapú élelmiszerár inflációt mi tudja megállítani, és erre úgy reagált: Nagyon remélem, hogy abban a pillanatban, hogy vége lesz a háborúnak és a világ normális menete helyreáll, abban a pillanatban megfékeződik és remélem, hogy teljességgel mérséklődik is. Azon kérdés kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés