Előfizetői tartalom

Ezekben a megyékben ugrott a legnagyobbat az omikron variáns Magyarországon

Portfolio
Kijelenthető, hogy elmaradt a jelentős őszi koronavírus-járványhullám Magyarországon: az előző két évvel ellentétben az elmúlt hetekben inkább stagnálni látszanak az esetszámok egy alacsonyabb szinten. A múlt héten mindössze 4%-os növekedés volt látható az országos adatban, de akadt azért négy olyan megye is, ahol legalább 30%-osmértékben ugrott meg az esetszám. Mivel alacsony bázis mellett nem ritkák az ilyen regionális eltérések, nem feltétlenül kell új gócpontok kialakulására gyanakodnunk.

Ma reggel tették közzé a hazai koronavírus-járvány múlt heti adatait. Ezek alapján az elmúlt héten 4259 új koronavírusos esetet fedeztek fel, azaz naponta 608 esetet, ez mindössze 4%-kal volt magasabb az előző héten jelentett napi 585 esetnél. Alábbi ábránkon jól látható, hogy az elmúlt hetek folyamatai élesen eltérnek az előző években látottól. Nem volt idén igazi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés