Előfizetői tartalom

Megszületett a várva várt döntés Brüsszelben, de tényleg eldőlt a magyar EU-pénzek sorsa?

Portfolio
„Hozott is ajándékot, meg nem is” – talán ezzel a mesebeli példával lehetne legjobban érzékeltetni az Európai Bizottság szerdai döntését a magyar uniós forrásokról.  A következő napokban-hetekben mindenki úgy magyarázza majd a döntést, ahogy neki jobban tetszik, a gyakorlatban azonban semmi nem dőlt el, most épp megint a magyar kormány térfelén pattog a labda.

Döntött a Bizottság, de sok a nyitott kérdés Az Európai Bizottság elfogadásra javasolja a magyar helyreállítási tervet, így elvileg hozzájuthatunk az 5,8 milliárd eurónyi vissza nem térítendő forráshoz, illetve a hitelhez is, amennyiben kérjük. A 2021-27-es költségvetési ciklus kohéziós forrásaiból pedig az eredetileg javasolt 7,5 milliárd euró (mintegy 3000 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés