Előfizetői tartalom

Nagy Márton megüzente: a bankok után a biztosítókat is kezelésbe veszi a kormány

Portfolio
Kevesebb figyelmet kapott az utóbbi időben a biztosítási szektor a kormánynál, mint a bankszektor, de ez meg fog változni, mert stratégiai ágazatról van szó - mondta a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) mai konferenciájának nagy vihart kavaró nyitóelőadásában a gazdaságfejlesztési miniszter. A leghamarabb a lakásbiztosítások területén lesznek beavatkozások, ahol szerinte a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások nem hoztak áttörést. Jelezte: az Aegon és az Union után további biztosítókba szállhat be átmeneti jelleggel a kormány. A miniszter 1-1,5%-os GDP-növekedést vár jövőre, az infláció 25% körül tetőzhet, az energiaválság szerinte komolyan sérti az európai versenyképességet, és egész iparágak tűnhetnek el.

Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 30. Erdős Mihály: 40 milliárdos aszálykár és 50 milliárdos új különadó sújtja idén a biztosítókat Ahogy a bankszektorra, a biztosítási szektorra is az vár, hogy együtt kell dolgozni velem. Kevesebb figyelmet kapott az utóbbi időben ez az ágazat a kormánynál, de jó vagy sem, több figyelmet fog kapni, a szabályozói eszközök sokkal aktívabbak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés