Előfizetői tartalom

Új olajcég érkezett Magyarországra - Így fognak kinézni a benzinkútjaik

Portfolio
A Grupa Lotos csoport akvizícióját véglegesítő korrekciós intézkedéseket, valamint a Mol-csoporttal a töltőállomások egy részének átvételéről kötött megállapodást követően az Orlen-csoport piacra lépett Magyarországon. Az Orlen a jövőben összesen 143 hazai töltőállomást vesz át, ebből 79 már most a csoport tulajdonába került, ezek jelenleg Lukoil márkanév alatt üzemelnek. A teljes arculatváltás várhatóan jövő év márciusáig valósul meg, ennek során a töltőállomások az Orlen arculati szabványainak és a vállalatcsoport piros-fehér színű dizájnjának megfelelő külsőt kapnak. A fennmaradó 64 töltőállomás átvételére és átnevezésére 2024 közepéig fokozatosan kerül sor. Eközben az Orlen-csoport Szlovákiában 39 töltőállomást vesz át a Mol-csoporttól, így a vállalat a szomszédos országban összesen 91 töltőállomást fog üzemeltetni 2023-ban. Az Orlen így mindkét piacon a négy legnagyobb szereplő egyikévé válik, olvasható a vonatkozó sajtóközleményben.

Daniel Obajtek, a PKN Orlen igazgatótanácsának elnöke a tranzakció apropóján többek között így fogalmazott: „Számottevő mértékben bővítjük kiskereskedelmi hálózatunkat Európában: erősödő jelenlétünknek köszönhetően Szlovákiában bekerültünk a helyi piac négy legnagyobb üzemanyag-kiskereskedői közé. Emellett kereskedelmi hálózatunk egy új piacon, Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái