Előfizetői tartalom

Megszületett a döntés: csapdát állítottak Putyinnak, amelyből nem jöhet ki nyertesként

MTI
Az Európai Unió kormányai ideiglenesen megállapodtak az orosz tengeri olaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, viszont Lengyelország, Litvánia és Észtország első körben elutasította a szintet, a legfrissebb hírek szerint azonban mindenkivel sikerült megegyezni. Ursula von der Leyen üdvözölte a fejleményt, azt írta, hogy a G7 tagjaival és másokkal egyeztetett olajárplafonról szóló uniós megállapodás jelentősen csökkenteni fogja Oroszország bevételeit.

Tegnap számoltunk be róla, hogy az Európai Unió kormányai ideiglenesen megállapodtak az orosz tengeri olaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról egy olyan kiigazítási mechanizmussal, amely a plafont 5 százalékkal a piaci ár alatt tartja. Az orosz Ural típusú kőolajjal már így is alacsonyabb szinten kereskedtek, Lengyelország, Litvánia és Észtország ezért első körben elutasította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés