Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: a munkahelygyilkos adó miatt állások tízezrei szűnnének meg Magyarországon

Portfolio
Péntek reggel fél nyolctól interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak. A kormányfő elmondta, Magyarország nem támogatja a globális minimumadó bevezetését, szerinte munkahelyek tízezrei szűnnének meg emiatt Magyarországon. Elmondta azt is, Magyarország továbbra is importáklhat olajat, nekünk nem kell tartani attól, hogy ellátási problémáink lesznek, ám az olajár Magyarország számára is problémát jelent. Elmondása szerint az elszállt energiaárak miatt évente 4000 milliárd forint hiányzik a magyar költségvetésből, és ezt valahogy elő kell teremteni, ezen dolgoznak jelenleg.

2022. december 02. 07:53 Költségvetés Most dolgoznak azon, hogy legyen mozgástér a nyugdíjemelésre. A Magyarországra érkező energia ára 2021-ben 7 milliárd eurós egyenleget mutatott, ez 2022-ben 17 milliárd, 2023-ban ez feljebb is mehet, ezt még nem tudhatjuk. Legalább 10 milliárd...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái