Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentő mosási tippek: így harcolhatsz az elszálló rezsiszámlák ellen

Portfolio
Megélhetési költségeink az elmúlt tíz évben sosem voltak ilyen magasak, és ezeknek jelentős részét az energiaszámlák kifizetése jelenti. A szükségleteknek megfelelő, tudatosan használt, energiatakarékos háztartási készülékek és praktikák segíthetnek energiát megtakarítani, spórolni. A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Greendependent Intézet összegyűjtötték mindazt, amit érdemes tudni a háztartások energiafogyasztásról, és hasznos tippeket javasoltak a rezsiszámlák csökkentéséhez. A mosási hőfok fogyasztásra való hatása, illetve a takarékos mosógéphasználat mellett többek között a mosogatógépek, hűtők, fagyasztók, a szárítógépek és vasalók spórolási lehetőségeiről is olvashatsz, a takarékos háztartási eszközök kiválasztásában pedig friss teszteredmények segítenek.

Az Eurostat 2020-as adatai szerint a fűtés (63,7%) és vízmelegítés (16,3%) a két legtöbb energiát fogyasztó terület a háztartásban, a főzés pedig a negyedik helyen áll (6,7%). Jelen gyűjtésben a fűtésről külön nincs szó, de most, amikor a gáz ára miatt előtérbe került az elektromos fűtésrásegítés, fontos megemlíteni: a klímaberendezéseknél, fűtőpaneleknél, hősugárzóknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés