FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Máris záporoznak Putyinék fenyegetései az orosz olajársapka elfogadása miatt

Portfolio
Miután megszületett az EU-ban, illetve a G7-országokban az orosz olajra vonatkozó 60 dolláros ársapka, záporozni kezdtek a fenyegető tartalmú orosz üzenetek, amelyek mind arra utalnak, hogy az egyezményben részt vevő tagállamok megbánhatják ezt, illetve az olajellátásuk is veszélybe kerülhet. Amint megírtuk: ez magyar szempontból is kiemelten figyelendő ügy, hiszen a vezetéken keresztüli, nyomott árú urali olajszállítás volt eddig a 480-as hatósági üzemanyagár fenntartásának az egyik alapja, és ha leállna esetleg felénk a Barátság kőolajvezetéken keresztüli szállítás, akkor bár lenne egy menekülőút az Adria-vezeték felől, de még ezzel együtt is maradhatnának kockázatok a magyar ellátásbiztonságra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov szombaton magyar idő szerint délután azt hangsúlyozta az orosz RIA hírügynökség tudósítása szerint, hogy Oroszország nem fogadja el az olajársapkát és gyors elemzés után választ fog adni a lépésre. Ezt a plafont nem fogadjuk el. És hogy hogyan szervezzük meg a munkát? A gyorsan elvégzett elemzés után ennek megfelelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés