Előfizetői tartalom

Majdnem háromszor akkora nyugdíjemelést követelnek a szakszervezetek, mint amennyit a kormány tervez

Portfolio
Egyre aggasztóbbnak tartja a nyugdíjasok helyzetét a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), ezért a januárra előrejelzett 5,2 helyett reálisan 15 százalékos nyugdíjemelést tart elfogadhatónak – derül ki az érdekképviseletek hétfői közleményéből. Az idős emberek helyzetének legalább átmeneti enyhítésére a szövetség nyugdíjas tagozata elvárja, hogy a 160 ezer forint alatti nyugdíjból élőket egyösszegű 50 ezer forinttal sürgősen kompenzálja a kormány.

Szándékosan elszámolta magát a kormány novemberben vagy nagyot tévedett, amikor a 6,1 helyett mindössze 4,5 százalékkal emelte a nyugdíjakat – véli Zlati Róbert. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke ezért – a szövetség nyugdíjas tagozatának szakértőivel egyeztetve – az elmaradást és a 15 százalékos inflációt figyelembe véve azt tartja korrektnek, ha januárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés