Előfizetői tartalom

Így robbannak fel az üzemanyagárak a benzinárstop eltörlése után - Ijesztő táblázatokat mutatunk az autósoknak

Portfolio
A napokban kialakult kritikus üzemanyaghiányos környezetben a Mollal az élen egyre több iparági szereplő sürgette a benzinárstop eltörlését, ennek apropóján most kiszámoltuk, hogy milyen árak várnak a fogyasztókra abban az esetben, ha egyik napról a másikra valóban kivezetnék az intézkedést. UPDATE! Cikkünk megjelenése után alig néhány órával eldőlt, hogy a kormány eltörli a benzinárstopot. Cikkünk számításai után derült ki, hogy a 480 forintos hatósági ár kivezetése után a benzin esetében 641, míg a dízel esetében 699 forint lesz a piaci ár literenként. Ennek megfelelően táblázataink alulbecslik a drágulás mértékét, mert mi a legutolsó, szerda délelőtti piaci árakkal számoltunk (617 forint és 681 forint).

Az üzemanyag-káosz a napokban új szakaszába lépett: a piaci anomáliák (benzinárstop, kínálati hiány, túlzott kereslet, importhiány, százhalombattai üzem alacsonyabb kapacitása, stb) beindították a fogyasztók nem racionális reakcióját és rengetegen pánikvásárlásba kezdtek, sokan már arra készülnek, hogy nem marad fent az árstop (erről szól a szavazásunk is, ami ma reggel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái