Előfizetői tartalom

Kimondta Varga Mihály: továbbra is elutasítja a kormány a globális minimumadót

Portfolio
A globális minimumadó második pillérében a 9%-os magyar társasági adót 15%-ra kellene emelni, ami „magyar munkahelyek megszűnésével és a versenyképesség romlásával is járna, ezért Magyarország nem támogatja a globális minimumadó emelését” – rögzítette a mai uniós pénzügyminiszteri tanácsülés után kiadott közlemény szerint Varga Mihály.

Ez tehát azt jelenti, hogy a se a minimumadó ügyében, se az ukrajnai támogatási program ügyében nem enged a kormány, utóbbit ki is mondta a nyilvánosan közvetített részben az ülés során és ahogy megírtuk: ezzel kvázi vétózott a magyar kormány, az összes többi 26 tagállammal szemben. Emiatt a cseh soros elnökség nem vitte szavazásra a magyar helyreállítási program jóváhagyását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés