Előfizetői tartalom

Nem várt ajánlást tett közzé az új koronavírus-vakcináról az Európai Gyógyszerügynökség

Portfolio
Az Európai Gyógyszerügynökség kedden közölte, hogy sürgősségi munkacsoportja arra a következtetésre jutott, hogy az eredeti törzset és az omikron BA.4-5 alváltozatokat célzó, hírvivő mRNS-t tartalmazó kétkomponensű koronavírus vakcinák alkalmazhatók korábban nem oltott gyermekek és felnőttek esetében is – írja a Reuters.

Az ajánlás olyan adatokon alapul, amelyek azt mutatják, hogy az adaptált kétkomponensű vakcinákkal történő elsődleges oltás széles körű immunválaszt vált ki azokban az emberekben, akik még nem voltak kitéve a koronavírusnak, illetve nem kaptak ellene védőoltást - tette hozzá az ügynökség. Az EMA közölte, hogy az omikron BA.4/5 vírustörzzsel való természetes fertőzést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés