Előfizetői tartalom

Nagy Márton bemondta, mekkora áremelkedést okoz a benzinárstop eltörlése

Portfolio
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerda este a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 30. születésnapi rendezvényén kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy az üzemanyagok hatósági árának kivezetése 2-2,3 százalékponttal emeli az inflációs mutatót. Az eseményen azt is hangoztatta, hogy hosszú távon új gazdaságstratégiai modellre van szükség, ennek szolgálatába állítják az MFB-t és az Eximbankot, ahol 100-100 milliárdos tőkeemelést hajtanak végre, és azt is ismertette, hogy a kormány egy 1500 milliárd forintos hitelprogramot indít.

A bejelentés A kormány az új stratégia érdekében beveti a Magyar Fejlesztési Bankot és az EXIM-et - jelentette be Nagy Márton. Ennek keretében 100-100 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a két intézményben. A cél a recesszió elleni harc megnyerése. A hitelpiacot pedig egy új, 1500 milliárd forint keretösszegű programmal védené meg a kormány. Jelentőségére rámutatva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés