Előfizetői tartalom

A kormány fű alatt megemelte a Robin Hood adót is Magyarországon

Portfolio
Tegnap reggel érkezett a hír, hogy az üzemanyag-árstop eltörléséből fakadó Mol-profitnövekedést az állam elvonja, és a rezsivédelmi alapba irányítja, az esti közlöny részletei alapján pedig azt is meg lehetett becsülni, hogy körülbelül mennyi lesz a kormány többletbevétele az extraprofitadó megemelése után. Ugyanakkor a tegnap esti rendelettel a kormány egy másik jelentős adóemelést is végrehajtott, amely a Mol adóemelése mellett kisebb hangsúlyt kapott: az úgynevezett Robin Hood adót 31-ről 41 százalékra emelték. 

A tegnap este a közlönyben megjelent rendeletben szerepel hogy A Távhő. törvény 7. § (1) bekezdésétől eltérően a 2023. adóévre vonatkozóan a jövedelemadó a pozitív adóalap 41 százaléka. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az energiaellátók 2023-as különadója a rendelet értelmében 31 százalékról 41 százalékra emelkedik. Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group jogi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés