Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a Bizottság értékelése: ennyire fájnak Európának az Oroszországra kivetett szankciók

Portfolio
Az Európai Unió szankcióinak a saját gazdaságára gyakorolt hatása eddig nagyrészt néhány konkrét ágazatra korlátozódott - derül ki az Európai Bizottság által készített belső elemzésből, amelyről a Bloombergnek szivárogtatott információt egy illetékes. Az igazán káros hatások viszont nem a szankcióknak, hanem magának a háborúnak köszönhetőek, a szankciókat ugyanis úgy alkották meg, hogy Európának ne okozzanak fájdalmat. A lap megemlíti a magyar kritikákat a szankciók hatásáról, amelyeket a tanulmányt látva túlzónak értékelnek.

A szankciók ellátási problémákat okoztak az olyan ágazatokban, mint a fa és a nemesfémek, de a szélesebb körű zavarok többnyire a globális piaci trendek, Oroszország ukrajnai háborúja és Moszkva saját megtorló lépései miatt következtek be - mondta egy, az elemzést ismerő személy. A hatásvizsgálatot a tagállamok kérték a kilencedik szankciócsomag megvitatása előtt....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái