Előfizetői tartalom

Mégsem végzik ki a napelemeket?

Weinhardt Attila
Mi a MEKH állásfoglalása a minap kiadott rendelet kapcsán, azaz valóban véget ér-e 2024 januárjától az éves szaldóelszámolás minden érintett számára, ami a rendelet szigorúbb értelmezését jelenti, vagy a megengedőbb, 10 éves határidővel kell számolni – tette fel a kérdést a Portolio a mai Szolár Konferencián előadó Kovács Pál energiahivatali elnökhelyettesnek. A válasz egyelőre azt jelzi, hogy nem dőlt még el a kérdés, azaz egyelőre nem lehet teljes biztonsággal kijelenteni annak a szigorúbb értelmezésnek a helyességét, amelyről a múlt héten beszámoltunk.

Kérdésünkre Kovács Pál azzal kezdte: az uniós rendelet alapján a szaldó elszámolásnak 2024. januárjától „meg kell szűnnie”. Ezt annyival egészítette ki Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke a hozzászólásában, hogy az uniós rendelet alapján 2024-től az újonnan csatlakozó igényekre nem lehet már alkalmazni a szaldó elszámolást, így tehát a meglévő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái