Előfizetői tartalom

Sokkoló dolog történik a magyar nyugdíjakkal

Portfolio
A várakozásokat sok tekintetben meghaladó magyar inflációs adat érkezett a novemberi hónapról. Ez pedig abba az irányba mutat, hogy az idei átlagos pénzromlási ütem meg fogja haladni a 14%-ot, amennyivel összességében 2022-ben a nyugdíjak emelkedtek. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy ebben a rendkívüli inflációs időszakban a nyugdíjak emelése nem követi le az inflációt. Az érintettek vásárlóereje összességében viszont nem csökken a 13. havi utalásnak és a prémiumnak köszönhetően. Farkas András nyugdíjszakértő viszont megoldást javasol a problémára.

Az inflációs adatok borzolják a nyugdíjasok hangulatát Minden várakozást felülmúlt a novemberi inflációs adat, év/év alapon 22,5%-kal emelkedtek az árak. Ami viszont még kellemetlenebb fejlemény a nyugdíjasok számára, hogy a nyugdíjas fogyasztói árindex ennél is gyorsabb drágulást mutatott az előző hónapban: 25,2%-os pénzromlást szenvedtek el a időskorúak. Ez azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés