Előfizetői tartalom

Úgy isszuk a kávét, hogy a keresletet már alacsonyabb minőségű fajtákkal kell kielégíteni

Portfolio
A Nemzetközi Kávészervezet (International Coffee Organization - ICO) ügyvezető igazgatója, Vanusia Nogueira szerint a globális kávéfogyasztás az évtized végéig évente 1-2%-kal növekszik majd, és becslése szerint a következő nyolc évben mintegy 25 millióval több 60 kg-os zsákra lesz szükség a kereslet kielégítése érdekében - írja a Bloomberg.

"A rövid távú előrejelzésekkel jelenleg konzervatívabbak vagyunk" - mondta Nogueira a Vietnami Kávé-Kakaó Szövetség által Hanoiban rendezett konferencián, és beszédében utalt az összes globális eseményre, többek között a magas európai inflációra. Az ICO egyik korábbi előrejelzése, miszerint a globális fogyasztás a következő négy-öt évtizedben átlagosan évi 3,3%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés