Előfizetői tartalom

Ez aztán a csúnya meglepetés: újra támad az infláció Csehországban, pedig már csökkent

MTI
Novemberben 16,2 százalékra emelkedett az éves infláció Csehországban az októberi 15,1 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal hétfőn Prágában. Az infláció növekedése valamivel magasabb a vártnál, az elemzők néhány tizedszázalékos növekedést jeleztek előre. Havi összehasonlításban novemberben 1,2 százalékos volt a csehországi drágulás.

"A fogyasztói árak novemberben havi összevetésben 1,2 százalékkal, éves szinten 16,2 százalékkal emelkedtek. Az átlagos árszint tehát egy hónapos nyugalom után újra emelkedett. Ezt befolyásolta az a tény is, hogy alacsonyabb volt a tavalyi összehasonlítási alap, amikor központilag csökkentették az áram és a földgáz adóját" - magyarázta Pavla Sedivá, a statisztikai hivatal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés