Előfizetői tartalom

Hatalmas bejelentésre készül az Orbán-kormány - Mutatjuk, mi várható

Csiki Gergely
Már az elfogadás pillanatában borítékolható volt, hogy a 2023-as költségvetés nem állja ki az idő próbáját, ezért előbb vagy utóbb a kormány a tervezet módosítására kényszerül. Úgy tűnik, hogy a kormány ehhez optimális időpontot választott, ugyanis - a válságokkal sújtott időszakban jelentős kockázatok és bizonytalanság közepette - az év utolsó napjaira hagyta ezt a fontos feladatot. Bemutatjuk, hogy mit várhatunk a rendeleti úton előálló új jövő évi büdzséről és előrevetítjük annak fő tartalmát. Cikkünkből kiderül, hogy a szinte új költségvetés megalkotásának folyamatában újabb, számításaink szerint akár 1500 milliárd forintos pótlólagos kiigazításra kényszerül a kormány. Ezt időközben pedig részben már kezelte is.

Óriási feladat, rendeleti úton elintézve A parlamenti képviselők 5 hónappal ezelőtt fogadták el - de kőbe nem vésték - a 2023-as költségvetést, amiről már akkor azt írtuk és mondtuk (a checklist podcastunkban), hogy a tervezet már az elfogadás pillanatára alapvető pontokon lett elavult és távolodott el a valóságtól. Mindezt arra alapoztuk, hogy a büdzsé elfogadásának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái