Előfizetői tartalom

Itt az IMF figyelmeztetése: globális adósságválság van kialakulóban

MTI
A globális állam- és magánadósság 70 év óta a legnagyobb mértékben csökkent 2021-ben, miután a koronavírus miatt rekordmagasságot ért el, de összességében jóval a járvány előtti szint felett maradt - közölte hétfőn a Nemzetközi Valutaalap - írja a Reuters. A feltörekvő régiókban pedig nem csökkent az eladósodottsági ráta, ezeken a helyeken adósságválság kialakulásának veszélyére figyelmeztet a Valutaalap.

Az IMF blogján azt írta, hogy a teljes állam- és magánadósság 10 százalékponttal, a globális bruttó hazai termék 247%-ára csökkent 2021-ben a 2020-as 257%-os csúcsról. Ehhez képest 2007-ben, a globális pénzügyi válság előtt a GDP mintegy 195%-a volt. Dollárban kifejezve a globális adósság továbbra is nőtt, bár sokkal lassabb ütemben, és tavaly elérte a rekordot jelentő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés