Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: mentességet kap Magyarország, ezért belemehet a globális minimumadó alkujába

Portfolio
Az Európai Unió Tanácsa egy hivatalos levélben hozzájárult ahhoz, hogy a magyar iparűzési adó (hipa) beleszámítson a globális minimumadóba, és így a 9%-os társasági adókulcsot (tao) nem kellene megemelni a 15%-os effektív adókulcsra – írta hétfőn este a Világgazdaság a birtokába került hivatalos levélre hivatkozva.

A lap szerint azzal, hogy Ha a globális minimumadó alkalmazása nem jár adóemeléssel, elhárul ez a kockázat (az adóemelésé 9%-ról 15%-ra – a szerk.), így pedig már a magyar kormány is elfogadhatja a bevezetését. Utóbbi jelzés új elem, mert a lap lényegében azt írja, hogy ennek a mentességnek az elérésével végülis a magyar kormány csatlakozhat ahhoz a globális megállapodáshoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés