Előfizetői tartalom

Powell: Az infláció elleni harcot még nem nyertük meg, jövőre bármi megtörténhet

Portfolio
Magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét az amerikai jegybank: a Federal Reserve a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal emelte az irányadó kamatot, az előretekintő iránymutatásban viszont a vártnál magasabb kamat szerepel 2023 végére. A magasabb kamatpálya-előrejelzés kissé megütötte a részvénypiacokat, és a dollárnak is erőt adott. Jerome Powell is héja-módban kezdte a sajtótájékoztatót: elhessegette a jövő évi kamatvágással kapcsolatos várakozásokat, megerősítette, hogy a jegybank tartósan magasan fogja tartani a kamatokat, és az inflációval kapcsolatos felfelé mutató kockázatokat hangsúlyozta. Ugyanakkor volt egy ezzel ellentétes megjegyzése is, amely kifejezetten tetszett a befektetőknek - legalábbis erre utal a részvénypiacok és a dollár reakciója.

2022. december 14. 21:17 Véget ért az esemény - íme az összefoglaló Véget ért a Fed mai kamatdöntő ülése utáni sajtótájékoztató, a mai esemény legfontosabb fejleményeit pontokba szedve foglaljuk össze: a Fed 50 bázisponttal emelt, 4,25%-ra nőtt az irányadó kamat(sáv teteje)....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái