Előfizetői tartalom

Itt vannak az ábrák, amikkel Matolcsy György porig alázta az árstopokat

Portfolio
Csütörtökön közzétette az MNB azt az ábrakészletet, amit Matolcsy György december 5-én használt a parlament gazdasági bizottsága előtt elmondott előadásában, mely nagy visszhangot váltott ki. A gyűjteményben olyan grafikonok vannak, melyek alátámasztják a magyar árstopok negatív hatásait, ahogy azt a jegybank elnöke is kiemelte előadásában.

December 5-én a parlament gazdasági bizottsága előtt mondott nagy visszhangot kiváltó beszédet Matolcsy György, az MNB elnöke többek között arról beszélt, hogy „a magyar gazdaság válságközeli állapotban van”, aminek okai részben az utóbbi évek elhibázott gazdaságpolitikai döntései. Emellett nyíltan bírálta az árstopokat, melyek szerinte 3-4 százalékpontos inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés