Előfizetői tartalom

Megfejtették az elszálló magyar élelmiszerárak egyik okát: még közel sincs vége a drágulásnak?

Portfolio
A vegyipar elsőre nem tűnik kiemelten fontos ágazatnak a magyar gazdaság szempontjából, azonban a jelenlegi helyzetben felértékelődött a szerepe. Ugyanis az élelmiszerárak utóbbi időszakban látott emelkedésében kulcsszerepe volt a műtrágyaáraknak, és ez továbbra is így lehet. Ezért még egyáltalán nem jelenthető ki, hogy vége az élelmiszerárak durva emelkedésének – írják friss negyedéves előrejelzésükben az Egyensúly Intézet szakemberei.

A vegyipar távlati szemszögből nézve nem kiemelkedően fontos ágazat Magyarországon, hiszen a bruttó hozzáadott érték alig másfél százalékát állította elő 2021-ben, ami magasabb az uniós átlagnál, de nem kirívóan – olvasható az Egyensúly Intézet friss elemzésében. A gazdaságban betöltött szerepét illetően viszont unikális itthon a vegyipar, hiszen a mezőgazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés