Előfizetői tartalom

Sokkolt az EKB: sokkal magasabbak lesznek a kamatok a vártnál, és nem is fognak csökkenni

Portfolio
Az Európai Központi Bank ma délután tette közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét, amelyből kiderült, hogy a jegybank 50 bázisponttal emelte meg az irányadó kamatot, és egyben bejelentették a mennyiségi szigorítás kezdetét is. Christine Lagarde a sajtótájékoztatón váratlanul szigorú hangnemet ütött meg: elmondta, hogy további 50 bázispontos emelésekre van kilátás, és a magas kamatoknak jó ideig fenn kell maradniuk, hogy az infláció mérséklődjön. Lagarde még az európai kormányokat is megfenyegette a sajtótájékoztató során.

2022. december 15. 15:48 Megosztás Véget ért az esemény - rövid összefoglaló Véget ért a mai sajtótájékoztató, amelyen meglepetésekből nem volt hiány: az EKB 50 bázisponttal emelte az irányadó kamatot - ez még nem okozott meglepetést, a piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés