Előfizetői tartalom

2023-as nyugdíjemelés: veszélyben több százezer nyugdíjas

Farkas András, NyugdíjGuru News
December 13-án jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint 2023. január 1-jétől 15%-kal kell emelni a nyugdíjakat. Sok vagy kevés ez az emelés? Ha a nyugdíjasok bevásárlásai szempontjából nézzük, akkor nagyon kevésnek látszik. A jelenlegi nyugdíjemelési paradigma nem a nyugdíjasok, hanem az állam érdekeit szolgálja. A 2023-ra betervezett nyugdíjemelés mértékén keresztül mutatom be ezt a problémát, és egyúttal javaslatot is megfogalmazok. A helyzet sürgető, főleg a 300 ezer legszegényebb nyugdíjas számára.

Az élelmiszerárak novemberben átlagosan 43,8%-kal nőttek, a háztartási energia 65,9%-kal drágult, a fogyasztói árak átlagos emelkedése 2021. novemberéhez képest 22,5%, a nyugdíjas fogasztói kosár szerint mért infláció ennél is magasabb, 25,2% volt. Kapcsolódó cikkünk 2022. 12. 09. Sokkoló dolog történik a magyar nyugdíjakkal Decemberben nyilván tovább romlik a helyzet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái