Előfizetői tartalom

Még fel sem ocsúdott a kamatemelés sokkjából a világ, máris még nagyobb szigorral riogat a Fed

Portfolio
A Federal Reserve döntéshozóinak szükségük lehet arra, hogy az amerikai hitelfelvételi költségeket az éppen ezen a héten kitűzött 5,1%-os csúcs fölé emeljék, és 2024-ig ott tartsák, hogy a munkaerőpiacot eléggé lelassítsák ahhoz, hogy magas inflációt szorítsanak ki a gazdaságból - jelezte a Reuters szerint pénteken két döntéshozó is.

A héja üzenetek, amelyeket John Williams, a New York-i Fed elnöke és Mary Daly, a San Franciscó-i Fed elnöke külön-külön mondott el, aláhúzzák az amerikai jegybank eltökéltségét, hogy a jegybank mindent megtesz a béreket erodáló és az alacsonyabb jövedelmű amerikaiakat különösen magas terhekkel sújtó árnyomás enyhítése érdekében. A fenti jelzések a pénzügyi piacokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés