Előfizetői tartalom

Egyedülálló robotmegoldás, amiért külföldről jönnek Magyarországra a betegek

Csiki Gergely
Mesterséges intelligencia, gépi tanulás, robot asszisztált műtétek: ez nem a távoli jövő és nem is valami távoli ország, hanem a jelen és Magyarország. Domán István ortopédus, a TritonLife egyik kiválósági központjának vezetője avatta be a Portfolio-t egy interjú és fotósorozat keretében a legújabb csúcstechnológiás műtéti technikák részleteibe és világította meg számunkra, hogy milyen előnyökkel járnak ezek a modern eljárások, amelyek szinte egész Európában egyedülállóak. Elmondása szerint a technológia fejlődésével látványos elmozdulás történt a tapasztalat alapú döntéshozataltól az adat alapú döntéshozatal irányába.

Kezdjük a szakmai pályájával és elköteleződésével: miért éppen a térd- és csípőműtéteket választotta? Egyrészt így hozta a sors, másrészt ezek az egyik leggyakrabban végzett ortopéd sebészeti beavatkozások. A térd- és csípőprotézisek beültetések egyre növekvő száma évtizedek óta megfigyelhető tendencia, mely hátterében a társadalom elöregedése mellett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái