Előfizetői tartalom

Véget ért a vakmerő kísérlet: a valóság térdre kényszerítette a harmadik legnagyobb jegybankot is

Noha a dollár megállíthatatlan erősödése és a kötvényhozamok globális emelkedése közepette a japán jegybank kitartott, és a globális szigorításra lazítással reagált, ma megtört a jég: a referenciahozamok magasabb szintre engedésével a Bank of Japan monetáris szigorítást hajtott végre. Noha a Kuroda-féle gárda hangoztatja, hogy szó sincs szigorításról, valójában nagyon is az történt, és ez látszik is az azonnali pénzpiaci reakciókon. A japán jegybank ezzel komoly monetáris politikai fordulatot hajtott végre, és bár a lépésre akkor került sor, amikor a nyomás már jócskán enyhült az országon, a szigorítás így is egyértelműen indokoltnak tűnik.

Szigorított a japán jegybank Meglepő bejelentést tett magyar idő szerint ma hajnalban a Bank of Japan: a világ harmadik legfontosabb jegybankja effektív monetáris szigorítást hajtott végre azzal, hogy lazított a szigorú hozamgörbe-kontrollon. A japán jegybank hosszú távú célja, hogy a 10 éves kötvény hozama 0% legyen, és eddig a toleranciasáv 0,25% volt. A jegybank mai döntésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés