Előfizetői tartalom

Elkeserítő jelentés érkezett a nyugdíjasok számára

Portfolio
Jövőre akár 19,5 százalékkal is emelkedhetnek az árak átlagosan Magyarországon a jegybank friss inflációs előrejelzése szerint, ami alapján még inkább csalódottak lehetnek a nyugdíjasok. Rendszeres juttatásuk ugyanis az év elején 15 százalékkal emelkedik, így megvan az esély arra, hogy az elszálló infláció miatt - változatlan nyugdíjemelési rendszerben - hónapokon át hitelezik az államot.

Rendkívüli inflációs időszakot élünk Magyarországon is és ebben a helyzetben kevés fogódzó akad a pénzromlás elszálló ütemének kitett nyugdíjasok számára. Az egyik ilyen a minden évben bejelentett (gyakran pedig az év végén újraigazított) jövő évi nyugdíjemelés mértéke, a másik pedig a következő évre vonatkozó jegybanki inflációs prognózis. Ez pedig nem sok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés