Előfizetői tartalom

Soha nem látott áramkimaradásokra készülnek a svédek

MTI
A svéd háztartásoknak és vállalatoknak fel kell készülniük arra, hogy ezen a télen eddig nem tapasztalt mértékű áramkimaradásokat okoznak az atomreaktorok leállásai, a hideg és az orosz gázszállítások elmaradása következtében fellépett európai energiahiány - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Carl-Oskar Bohlin svéd polgári védelmi miniszter.

A svéd polgári védelmi miniszter közölte, hogy a vészhelyzeti tervek kialakítása során figyelembe kell venni a rövid, illetve a hosszabb áramkimaradások lehetőségét, ha a szolgáltatást nem sikerülne a tervezettek szerint helyreállítani. A gázárak a skandináv országokban is szárnyalni kezdtek, a svéd kormány pedig már december elején felszólította a lakosságot az energiafogyasztás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés